Privatumo politika

Bendra informacija

MB Build Deal , tel nr +37067029717 (toliau mes arba Builddeal.lt) yra įsipareigojusi saugoti ir gerbti savo internetinės svetainės lankytojų privatumą. Mes suprantame savo svetainės lankytojų asmens duomenų (toliau asmens duomenys) saugumo užtikrinimo svarbą, todėl renkame ir tvarkome tik tuos Jūsų asmens duomenis, kurie reikalingi mūsų veiklos vykdymui ir kokybės užtikrinimui. Tvarkant Jūsų asmens duomenis, mes remiamės Bendruoju asmens apsaugos reglamentu (toliau BDAR), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu bei kituose teisės aktuose nustatytų asmens duomenų tvarkymo reikalavimais. Mūsų prioritetas užtikrinti, kad Jūsų mums pateikiami asmens duomenys būtų saugūs, tinkamai laikomi ir saugomi. Visais atvejais remiamės teisėtumo, skaidrumo ir sąžiningumo principais. Esame iš anksto nustatę asmens duomenų rinkimo tikslus ir būtinas apimtis kurios reikalingos, kad Jums užtikrintume patogų ir funkcionalų naudojimąsi mūsų internetine svetaine. 

Builddeal.lt rekvizitai

Už asmens duomenų apsaugą atsakingo asmens kontaktai: 
Tel. +37067029717
El. paštas: info@builddeal.lt

Prižiūrinčiosios institucijos: 
Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Susisiekimo ministerijos
Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija (www.ada.lt.)
Duomenys apie Builddeal.lt kaupiami ir saugomi VĮ “Registrų centras” Vilniaus filiale.

 

Kas yra Privatumo politikos dokumentas?

2.1. Šis Privatumo politikos dokumentas (toliau – Privatumo politika) apibrėžia privatumo sąlygas Jums naudojantis mūsų internetine svetaine, svetainės mobiliąja aplikacija bei su svetaine susietais socialiniais tinklais (toliau –Builddeal.lt).

2.2. Šioje privatumo politikoje mes Jus informuojame apie tai kaip renkame, naudojame, saugome ir tvarkome jūsų asmens duomenis bei kokios yra Jūsų, kaip asmens duomenų subjekto, teisės. 

2.3. Prieš naudodamiesi Builddeal.lt paslaugomis įsitikinkite, kad atidžiai perskaitėte ir supratote šią privatumo politiką. Jums naudojantis mūsų svetainės paslaugomis, mes laikysime, kad su Builddeal.lt svetainės privatumo politika esate susipažinę ir jai neprieštaraujate. Jeigu nesutinkate su šia Privatumo politika, netenkate teisės naudotis Builddeal.lt paslaugomis.

2.4. Šiame dokumente pateikiama sąvoka – asmens duomenys, kuria yra apibrėžiama visa, tiesiogiai ar netiesiogiai jūsų tapatybę galinti identifikuoti informacija. Tokiai informacijai priskiriama asmens vardas, pavardė, gimimo data, el. pašto adresas ir kita susijusi informacija.

2.5. Privatumo politika galioja visiems Builddeal.lt lankytojams ir jų atliekamiems veiksmams mūsų svetainėje.

 

Kokius asmens duomenis renkame ir kokiais tikslais?

Registruojantis Builddeal.lt interneto svetainėje vartotojai turi pateikti savo asmens duomenis tiesiogiai mums. Jūsų asmens duomenis mes naudojame tik teisėtais, skaidriais ir iš anksto šiame Privatumo politikos dokumente nurodytais tikslais.

Žemiau pateikiamoje lentelėje galite matyti mūsų renkamų ir tvarkomų asmens duomenų tipus, renkamus ir tvarkomus asmens duomenis, jų rinkimo tikslus ir tvarkymo teisinį pagrindą.

Duomenų tipas Renkami duomenys ir duomenų rinkimo tikslai Duomenų tvarkymo Teisinis pagrindas
Registracijos duomenys Kad galėtumėte pilnai naudotis mūsų svetainės paslaugomis ir galimybėmis, rekomenduojame užsiregistruoti ir susikurti savo asmeninį svetainės vartotojo profilį. Tam, kad galėtume užtikrinti teikiamų paslaugų kokybę, šios registracijos metu Jūsų bus paprašyta pateikti šiuos asmens duomenis:

  • Vardas
  • Pavardė
  • Gimimo data
  • Telefono numeris
  • El. pašto adresas
  • Kiti duomenys, kuriuos Builddeal.lt naudotojas pateikia savo noru.
Pagal Builddeal.lt ir Builddeal.lt lankytojų sudarytą sutartį, įsigaliojančią vartotojui sutikus su Builddeal.lt naudojimo sąlygomis ir pradėjus ja naudotis.
Slapukai (angl. „coockies“) Slapukai mums padeda analizuoti Jūsų naršymo ir elgesio Builddeal.lt interneto svetainėje ir (arba) mobiliojoje aplikacijoje istoriją bei ypatumus. Dėl šios priežasties mes galime tobulinti ir dar geriau pritaikyti svetainės funkcionalumą ir patogumą vartotojams. Jūsų sutikimo pagrindu
Komunikavimo pasirinkimai Jūs galite nurodyti komunikacijos kanalus, kuriais Jus pasieks mūsų ir trečiųjų šalių rinkodaros pasiūlymai apie teikiamas paslaugas, naujoves, pasikeitimus bei kiti pranešimai. Jūs turite teisę savo nuožiūra atšaukti šį pasirinkimą. Pagal Builddeal.lt ir Builddeal.lt lankytojų sudarytą sutartį, įsigaliojančią vartotojui sutikus su Builddeal.lt naudojimo sąlygomis ir pradėjus ja naudotis.
Kontaktinė informacija, atsiliepimai ir paklausimai Kai Jūs kreipiatės į mus užduodami klausimus, palikdami atsiliepimus ar norėdami pasikonsultuoti, mes galime išsaugoti Jūsų pateiktus mums kontaktinius duomenis bei susirašinėjimo istoriją, kad galėtume tinkamai atsakyti į jūsų užklausas. Pagal Builddeal.lt ir Builddeal.lt lankytojų sudarytą sutartį, įsigaliojančią vartotojui sutikus su Builddeal.lt naudojimo sąlygomis ir pradėjus ja naudotis.
Analitiniai duomenys Norėdami nuolat gerinti  vartotojų patirtį ir užtikrinti patogų ir efektyvų tinklalapio valdymą, analizuojame Builddeal.lt lankytojų veiksmus atliekamus mūsų tinklalapyje ir tvarkome šiuos Jūsų duomenis:

  • Naršymo istoriją 
  • Apklausų metu pateiktus atsakymus 
  • Atsiliepimus
  • Registracijų istoriją
  • Jūsų ir mūsų tarpusavio bendravimo istoriją
  • IP adresus
  • ir kitus susijusius duomenis.
Teisėto intereso pagrindu
Rinkodaros duomenys Norėdami pateikti jums vertingus reklaminius pasiūlymus, pristatyti savo paslaugas, jų atnaujinimus ar svetainės naudojimo galimybes, mes renkame šiuos Jūsų duomenis: 

  • Vardą
  • Pavardę
  • Telefono numerį
  • El. pašto adresą
  • IP adresus
  • Įrenginio identifikavimo numerius.
Jūsų sutikimo pagrindu
Turinys, kuriuo dalijatės Jums susikuriant savo asmeninę paskyrą Builddeal.lt tinklalapyje, Jūs mums suteikiate prieigą prie visos jūsų įkeliamos informacijos į mūsų svetainę (tekstai, nuotraukos, kontaktinė informacija ir kt.) Pagal Builddeal.lt ir Builddeal.lt lankytojų sudarytą sutartį, įsigaliojančią vartotojui sutikus su Builddeal.lt naudojimo sąlygomis ir pradėjus ja naudotis.

 

Kaip mes naudojame slapukus

4.1. Builddeal.lt renka informaciją apie Jus naudojant skaitmenines technologijas, tokias kaip slapukai (angl. cookies). Slapukai – tai itin mažos apimties failai, kurie laikinai įrašomi į Jūsų įrenginio atmintį, taip leidžiant atpažinti Jus kitų apsilankymų svetainėje metu, išsaugoti naršymo istoriją, nustatymus, pritaikyti turinį, sukurti patogią ir funkcionalią svetainės aplinką, užtikrinti efektyvumą ir patikimumą. Slapukai – įprasta naršymo tinklalapiuose taikoma praktika, kuri palengvina naudojimąsi tinklalapiu.

4.2. Slapukų pagalba mes galime rinkti šią informaciją apie Jus: IP adresą, naudojamos internetinės naršyklės tipą, apsilankymų svetainėje skaičių, identifikuoti peržiūrėtus svetainės puslapius, nustatyti svetainėje praleistą laiką, identifikuoti Jūsų demografinius duomenis, identifikuoti trečiąją šalį iš kurios lankytojas buvo nukreiptas į Builddeal.lt svetainę.

4.3. Naudodami slapukus mes siekiame užtikrinti kiek įmanoma geresnį svetainės funkcionalumą, tuo pačiu gautą informaciją panaudoti svetainės analizei, vystymui, paslaugų plėtrai ir tobulinimui, tiksliniams rinkodaros pasiūlymams ir užtikrinimui, kad Builddeal.lt svetainė pilnai atitiktų Jūsų, kaip paslaugų vartotojo poreikius.

4.4. Žemiau esančioje lentelėje, pateikiama informacija apie Builddeal.lt svetainėje naudojamus slapukus, jų paskirtį, galiojimą bei naudojamus duomenis.

Slapuko pavadinimas Slapuko tipas Sukūrimo momentas Galiojimo laikas Naudojami duomenys
_ga Statistikos slapukai Apsilankius svetainėje 2 metai Unikalus identifikatorius
_gid Statistikos slapuka Apsilankius svetainėje 1 val. Unikalus identifikatorius
_icl_current_language Funkciniai slapukai Apsilankius svetainėje 2 metai Pasirinktos kalbos kodas
_ym_d Statistikos slapuka Apsilankius svetainėje 1 metai Unikalus identifikatorius
_ym_isad Statistikos slapuka Apsilankius svetainėje 24 val. Unikalus identifikatorius
_ym_uid Statistikos slapuka Apsilankius svetainėje 1 metai Unikalus identifikatorius
_ym_visorc_27445092 Statistikos slapuka Apsilankius svetainėje 1 val. Unikalus identifikatorius
wfvt_2602455612 Funkciniai slapukai Apsilankius svetainėje 1 val. Unikalus identifikatorius
woocommerce_cart_hash Funkciniai slapukai Įdėjus prekių į krepšelį Tik sesijos metu Unikalus identifikatorius
woocomerce_items_in_cart Funkciniai slapukai Įdėjus prekių į krepšelį Tik sesijos metu Unikalus identifikatorius
wordfence_verifiedHuman Funkciniai slapukai Apsilankius svetainėje 1 min. Unikalus identifikatorius
wp_woocommerce_session_a88c5bfee5841f681a676fb2a86eb7f8 Funkciniai slapukai Įdėjus prekių į krepšelį 2 paras Unikalus identifikatorius
wpml_referer_url Funkciniai slapukai Apsilankius svetainėje 1 val. Adresas iš kurio atėjo lankytojas
cookieconsent_status Funkciniai slapukai Paspaudus sutinku 24 val. Pasirinkta reikšmė

 

4.5. Sutikimą naudoti slapukus Jūs duodate naudodamiesi Builddeal.lt svetaine.

4.6. Jūs turite teisę bet kada atšaukti duotą sutikimą naudoti slapukus pakeisdami savo interneto naršyklės parametrus.

 

Kam mes galime perduoti Jūsų asmens duomenis?

5.1.  Builddeal.lt garantuoja, kad Jūsų asmens duomenys nebus naudojami, teikiami ar perduodami tretiesiems asmenims jokiais kitais būdais nei numatyta šiame Privatumo politikos dokumente ar laikantis taikytinų teisės aktų reikalavimų.

5.2. Mes pasiliekame teisę pateikti informaciją apie Jus, jei privalėsime tai padaryti įstatymų numatyta tvarka arba jei to mūsų pareikalautų teisėtai veikiančios teisėsaugos institucijos ar baudžiamąjį persekiojimą vykdančios institucijos.

5.3. Mes galime pateikti Jūsų asmens duomenis trečiųjų šalių, partnerių įmonėms, kurios yra reikalingos Builddeal.lt svetainėje teikiamoms paslaugoms vykdyti. Tokiais atvejais, pateikiami tik tie asmens duomenys, kurie yra būtini. Asmens duomenys pateikiami tik tais atvejais, kai partneriai užtikrina, kad Jūsų asmens duomenys bus naudojami pagal galiojančius, asmens duomenų apsaugą užtikrinančius teisės aktų reikalavimus.

 

Kiek laiko saugome Jūsų asmens duomenis?

Jūsų asmens duomenis mes saugome tiek, kiek reikalauja tokių duomenų tvarkymo tikslai arba trukmė priklauso nuo numatytų teisės aktų asmens duomenų terminų saugojimo reikalavimų, jei pastarieji yra ilgesni nei Builddeal.lt svetainės numatyti asmens duomenų tvarkymo tikslai.

 

Kaip mes saugome Jūsų asmens duomenis?

7.1. Iš Jūsų gauti asmens duomenys yra saugomi Europos Sąjungos (ES) teritorijoje, bet gali būti perduodami bei saugomi ir už ES ribų. Šiuos asmens duomenis taip pat gali tvarkyti mūsų tiekėjų personalas dirbantis už ES ribų. Visais atvejais, perduodami Jūsų asmens duomenis už ES ribų, imsimės visų būtinų priemonių, kad Jūsų asmens duomenys būtų saugomi ir tvarkomi taip kaip numatyta šiame Privatumo politika dokumente.

7.2. Asmens duomenų perdavimas internetinėje erdvėje nėra visiškai saugus procesas, todėl Jūs prisiimate atsakomybę susijusią su asmens duomenų perdavimu į svetainę. Jūsų asmens duomenims pasiekus Builddeal.lt svetainę imsimės visų veiksmų reikalingų užtikrinti Jūsų asmens duomenų saugojimą ir tvarkymą taip, kaip numato šis Privatumo politikos dokumentas.

7.3. Įvykus mažai tikėtinam asmens duomenų nutekėjimo faktui ir mums apie tai sužinojus, mes nedelsiant Jus apie tai informuosime ir nurodysime prie kokių Jūsų asmens duomenų buvo gauta prieiga, tretiesiems asmenims naudojant neteisėtus veiksmus.

 

Nuorodos į išorines svetaines

Builddeal.lt svetainėje galite rasti nuorodų į mūsų partnerių svetaines, mūsų turinį reklamuojančias svetaines ar kitų mūsų svetainės vartotojų įkeltas nuorodas į trečiųjų šalių svetaines kuriose taikomi nuo mūsų nepriklausantys atskiri Privatumo politikos dokumentai. Norime atkreipti Jūsų dėmesį, kad Jūs patys prisiimate atsakomybę už savo asmens duomenų pateikimą išorinėms svetainėms į kurias veda nuorodos esančios mūsų svetainėje.

 

Asmens duomenų teikėjo teisės

Mes užtikriname šių Jūsų teisių įgyvendinimą ir su asmens duomenų apsauga susijusios informacijos pateikimą, gavus iš Jūsų prašymą ar užklausą raštu:

  • būti informuotam apie savo asmens duomenų tvarkymą;
  • susipažinti su savo asmens duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi;
  • prašyti ištaisyti, sunaikinti savo asmens duomenis arba sustabdyti savo asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus saugojimą;
  • nesutikti, kad būtų tvarkomi jūsų asmens duomenys;
  • prašyti ištrinti Jūsų asmens duomenis („teisė būti pamirštam“);
  • prašyti savo asmens duomenų perkėlimo;
  • teisė pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

Builddeal.lt gali nesudaryti duomenų subjektams sąlygų įgyvendinti aukščiau išvardintų teisių, kai įstatymų numatytais atvejais, reikia užtikrinti nusikaltimų, tarnybinės ar profesinės etikos pažeidimų prevenciją, tyrimą ir nustatymą, taip pat duomenų subjekto ar kitų asmenų teisių ir laisvių apsaugą.

 

Kam galite pateikti skundą?

10.1. Susiklosčius situacijai, jog norėsite pateikti skundą dėl mūsų saugomų ir tvarkomų Jūsų asmens duomenų, rekomenduojame pateikti mums kuo išsamesnę informaciją apie susiklosčiusią problemą, šiame Privatumo politikos dokumente nurodytais kontaktais. Mes nedelsiant susisieksime su Jumis ir darysime viską, kad išspręstume visas kylančias problemas tam, kad būtų užtikrinti numatytus teisės aktus ir šią Privatumo politiką atitinkantys asmens duomenų saugojimo ir tvarkymo reikalavimai. 

10.2. Jei jūs manote, kad remiantis BDAR buvo pažeisti asmens duomenų apsaugos ir tvarkymo reikalavimai, Jūs turite teisę pateikti skundą mūsų priežiūros institucijai – Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai. Daugiau informacijos ir kontaktinius duomenis galite rasti inspekcijos svetainėje (www.ada.lt).

10.3. Kylančių nesusipratimų atveju, visų pirma rekomenduojame susisiekti su mumis. Mes esame suinteresuoti taikiai, skaidriai ir teisėtai išspręsti visas kylančias problemas laikantis visų susijusių teisės aktų reikalavimų ir Privatumo politikos nuostatų.

 

Privatumo politikos nuostatų pakeitimai

Visi šiame Privatumo politikos dokumente atliekami nuostatų pakeitimai bus viešai paskelbiami Builddeal.lt svetainėje. Tokiais atvejais, Jums reikės iš naujo susipažinti ir sutikti su naujesne Privatumo politikos dokumento versija, jei ir toliau norėsite naudotis Builddeal.lt svetaine.

 

Builddeal.lt kontaktai Privatumo politikos klausimais

Susisiekti su mumis Privatumo politikos klausimais galite el. paštu: info@builddeal.lt